Hoe voorkom ik condens op de ramen

Condens vormt zich op ramen wanneer waterdamp in uw huis niet kan ontsnappen, waardoor er een gebrek aan ventilatie is. Hoewel dit misschien geen probleem lijkt, kan het na verloop van tijd erger worden, met vocht en schimmel tot gevolg.

Met de herfst en winter voor de deur kunnen veel huishoudens condensatie ervaren aan de binnenkant van ramen, inclusief serre ramen en deuren. Dit kan vervelend zijn, vooral als er veel waterdruppels zijn, waardoor het zicht naar buiten zich afneemt.

Condensatie kan zich op ramen ophopen wanneer de buitentemperaturen aanzienlijk koeler zijn dan die binnen.

Dit komt vaker voor tijdens de herfst- en wintermaanden, wanneer huishoudens de neiging hebben om de verwarming aan te zetten omdat het weer kouder wordt.

Hoewel raamcondensatie op zich geen probleem is, kan het leiden tot ernstigere problemen met vocht en schimmelvorming.

Dit kan gezondheidsproblemen verergeren, de fundamentele structuur van huizen bedreigen en uiteindelijk de waarde van een woning verminderen.

In veel gevallen ontstaat condensatie wanneer de temperatuur in huizen drastisch schommelt.

Als je bijvoorbeeld je radiatoren en verwarming de hele dag uit laat staan, en ze dan ’s avonds hoog zet als je binnenkomt.

Dit komt omdat de temperatuur aan de binnenkant snel opbouwt, wat betekent dat wanneer waterdamp in de lucht de koelere ruiten raakt, deze in vloeistof verandert.

Huiseigenaren moeten hun verwarming de hele dag op een lage stand laten staan.

De verwarming tussen de 15 en 17 graden houden in plaats van veel hoger te zetten.

Hierdoor bereikt uw huis een constante temperatuur, waardoor watervorming op ramen wordt voorkomen.

Het is ook aangetoond dat deze techniek de energierekening op de lange termijn verlaagt, omdat huizen op beter beheersbare temperaturen blijven in plaats van te schommelen tussen extremen van te koud en te warm.

Het is ook het beste om te proberen het vocht in huis tot een minimum te beperken, en natte kleding moet waar mogelijk worden vermeden.

Vermijd het drogen van kleding op een radiator, omdat het vocht dan meteen vrijkomt.

Hoewel een droger op dit moment duur kunnen zijn met de kosten van levensonderhoud, zal het gebruik van een droger de hoeveelheid vocht in uw huis verminderen als u de ventilatie correct hebt ingesteld.

Wanneer u een bad neemt, kunt u de condensatie tot een minimum beperken door koud water in het bad te doen voordat het heet is, dit kan de hoeveelheid stoom in uw badkamer aanzienlijk verminderen.

Het is niet alleen de badkamer die voor vocht zorgt, bij het koken in de keuken moet je deksels op je pannen gebruiken om het vocht in de kamer tot een minimum te beperken en je moet ook het raam openzetten of een afzuigkap gebruiken als je die hebt.

U kunt het vocht in uw huis niet volledig verwijderen, en zelfs door te ademen komt er vocht vrij in de lucht, dus het wordt aanbevolen om de condens op sommige punten handmatig te verwijderen.

Om de condens snel en goedkoop te verwijderen, veegt u het oppervlak van de ruit af met een raam wisser. Als al het vocht in één gebied zit, veeg het dan af met een oude theedoek om het te verwijderen.

 

GSW anti condens transparante raamfolie adviseren wij u eerst te testen met proef staal tijdens herfst, winter maanden of bij hoge luchtvochtigheid situaties een aantal weken voordat u overgaat tot opdracht. Laat u goed adviseren door uw verkoper wat de mogelijkheden zijn.

Fabrieksgarantie 5 jaar na montage.

Als oppervlakte in aanraking komt met vet of olie en de hydrofiele coating wordt hierdoor aangetast, zal de functie worden uitgeschakeld.

Deel deze Post:

Gerelateerde Posts

Logo Glass Solution Windowfilm®

Stel uw vraag

Email wordt op werkdagen binnen 24 uur beantwoordt.